Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с двигателя ПОМОЩ!!!

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Да не забравиш да смениш ролките? Водната помпа също се сменя заедно с ангренажния комплект. Маслото в скоростите ти е Tutela ZS 75 Synth. При свещите щом си имал масло ще имаш пак. Вземи махни капака на клапаните и оправи гарнитурата ако се е сбръчкала или си купи нова. И не знам къде ще ти зацепват ангренажа, но само на белези не става. Трябва петите за цепване на разпределителните валове.
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

да мерси за тая водна помпа не занех но гарнитурката ще я сменя даже съм я поръчал вече, а що се отнася до маистора каза че е сменял на 3 такива коли ролки и ремаци.Има още една такава колица в града пича каза че е ходил при него и нямал проблеми.
      Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
      Fiat Bravo II 1.4 90hp
      sigpic
      Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

Първоначално публикувано от Ivo Skoklev
        .Не ти трябва Seleniq Racing...To e 10W60-по тънко е и после ще се чудиш що намаля
        Тук грешиш рейсинга е по гъст на топло и с него разхода на масло намалява. И е скъп наистина но си заслужава всеки лев.
        А по спомен скоростната кутия събира по малко от 2 л някъде към 1,6
        156 1,8 ТS 99
        Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от mochko1
          да мерси за тая водна помпа не занех но гарнитурката ще я сменя даже съм я поръчал вече, а що се отнася до маистора каза че е сменял на 3 такива коли ролки и ремаци.Има още една такава колица в града пича каза че е ходил при него и нямал проблеми.
          То кви проблеми да има? Тя по белези пак може да върви колата, но да прави чалъми. Примерно като връщаш газта да придръпва в ниските обороти или да се чуди когато подадеш. Питай го как ше ти я зацепва. Без петите няма начин да се зацепи правилно колкото и добър майстор да е.

Имал съм случай с приятелски коли. Правят ги и вървят колите. едното беше 145 1.6 ТС другото Фиат Барчета 1.8. И двамата се оплакваха от някаъкви леки смущения в мотора. Фиата придъпваше в ниските, а Алфаа гърмеше като и се подаде рязго газ. И двамата презацепваха по 2, 3 пъти по безели и накрая като сложихме петите и на двете коли имаше разлика с по 1 , 2 градуса на вал.
          Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

А па маслото на скоростите си го смени , не се занимавай с доливане.
            Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
            ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Ехх най-накрая успях да сменя всичко което се сетих и ми казах (благодаря на хората които помогнаха с мненията си ) и колицата варви просто прекрасно и не мога да и се наситя . Общо взето смених свещи Denso Iridium - 270лв, 3 ремъка и 5 ролки + комплект гарнитура на капака на главата общо - 410лв от www.axm-auto.com и водна помпа 63лв за труд 70лв и маслото Selenia 20K alfa romeo 20лв/литър и ми предстои смяна на маслото на скоростната кутия и преглед на вариатора но не знам каде да отида може и да не е тази година щото ще отсъствам доста време от BG.
              Абе не са малко париците дето ги наринах, но си заслужава удоволствието...
              Моля някои да ми каже какви са последиците ако си карам колата с прецакан вариатор освен дразнещото боботене на двигателя?
              Ако може също така няои да ме насочи от каде мога да си намеря уплатнения за вратите, липсват ми външните уплътнения които се захващат за задните калници?
              Attached Files
              Last edited by mochko1; d.m.y г., 11:39.
              Fiat Bravo II 1.4 90hp
              sigpic

Comment

с поръчка от италия ще стане, но аз ще проверя дали в една ударена кола има такова да го земем. ако има ще ти кажа!
                Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

оо благодаря ти много че ще свършиш тая работа за мен дано да ги има тея уплатнения, не, че и без тях не става ама е дразнещо като знам, че трябва да има нещо там.
                  междо другото тва е единствената кола която знам с двоини уплатнения ама и те за нищо не служат освен да не ти се цапа надписа alfa romeo на праговете
                  Fiat Bravo II 1.4 90hp
                  sigpic

Comment

този преглед на вариатора,както ти му казваш се прави при смяната на ремаците и ролките. сега трябва да плащаш за същото още веднъж.
                    RANGE ROVER / ALFA ROMEO SPIDER / ALFA ROMEO 145 1.9 jtd /YAMAHA 1200 /
                    0899832271 Сашо

Comment

Първоначално публикувано от lisan Покажи съобщение
                      този преглед на вариатора,както ти му казваш се прави при смяната на ремаците и ролките. сега трябва да плащаш за същото още веднъж.
                      най-вероятно си прав но аз не съм от много разбиращите (за съжаление) и работата е там, че тук в малкия и 'прекрасен' разград няма майстор които да знае що е то вариатор тъжно но факт. другият проблем е че нямам никакво време да ходя до софия или варна, защото работя в чужбина и си заминавам след седмица и малко, и оставям колата на баща ми да се газари с нея :d . а аз ще и се радвам зимата ( в което силно се съмнявам) или чак другото лято, но все пак това е кола за удоволствие, а не да работя с нея
                      ще се радвам да ми кажеш какви могат да бъдат последствията от карането и така?
                      Fiat Bravo II 1.4 90hp
                      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от ivo skoklev Покажи съобщение
                        масло на скоростите не се сменя,само се долива.не ти трябва seleniq racing...to e 10w60-по тънко е и после ще се чудиш що намаля
                        абе как ги пишеш тия работи?? иво! недей така, омота човека с "предположения". относно човека с gtv-то - всичко го има дискутирано, преди тебе поне 10човека са си блъскали главите със същото.
                        Абе защо няма главни букви? Хах като едитваш има . .
                        sigpic
                        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Нека и аз да кажа няколко думи. Придърпването и неравномерната работа на двигателя според мен от тръгнала или заминала дюза. Това и сам можеш да си го провериш. Сложи си ръката на отгоре на цилиндрите, задръж я последователно на всеки и ако имаш прекъсваща или тотално заминала дюза ще усетиш неравномерна работа на буталото. Освен това като подадеш рязко газ, ако е дюза ще излиза бял дим и пушилик. Ско е свещ ако не се лъжа излизаше черен пушилик, но честно, съмнявам се да е свещ в следствие от миене на двгателя, поради простата причина че са много добре защитени, но и това не е изключено. Новичките във форума и темата GTV да не бързат да задават въпроси на които има вече има писано мноооооого На всички нови собственици на GTV пожелавам само безаварийни километри с най-доброто (поне за мен) изпълнение на Alfa Romeo - GTV!!!

P.S
                          Що се отнася до маслото за 43К не съм долял и 100 м/л. Слагал съм само Selenia 10W40. Когато взех колата преди 2 години, по километраж беше на 82К.
                          Last edited by leshoiad; d.m.y г., 21:21.
                          "Свини! Вечно ли искате да живеете?!" Фридрих Велики — 1757 г.
                          sigpic

Comment

това с ръката го ползват ексрасенсите,при монтьорите не става!! за да се реши проблема трябва сервиз.
                            RANGE ROVER / ALFA ROMEO SPIDER / ALFA ROMEO 145 1.9 jtd /YAMAHA 1200 /
                            0899832271 Сашо

Comment

ако не ти работи вариатора както трябва колата ти освен че трака не е това което трябва да е има увеличенразход на гориво и намалена мощност казано по просто по близко е до волга от колкото до алфа има едни ремонтни комплекти но те не изкарват дълго - идеални са ако ще продаваш колата и искаш да минеш по тънко иначе нестават по добрия вариант е нов вариатор който ще кара с години.
                              sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение
                                ако не ти работи вариатора както трябва колата ти освен че трака не е това което трябва да е има увеличенразход на гориво и намалена мощност казано по просто по близко е до волга от колкото до алфа има едни ремонтни комплекти но те не изкарват дълго - идеални са ако ще продаваш колата и искаш да минеш по тънко иначе нестават по добрия вариант е нов вариатор който ще кара с години.
                                Аха разбирам значи да си приготвя около 4 стотака за нов
                                Ама няма как ще ги прежаля щото си обичам вече много колицата , обаче сега идва и другият ми въпрос каде във Варна примерно (че ми е по близко) могат да ми го сменят, че тука едни майсориии... даже и не са чували за вариатор
                                Fiat Bravo II 1.4 90hp
                                sigpic

Comment

Working...
                                X